8,305 bloggar, 15,596 användare

Sveriges största & bästa bloggplattform för skolan!

Vi uppgraderar Skolbloggen.se till senaste versionen av WordPress

Denna sida ser lite konstig ut, men vi kan tyvärr inte åtgärda det förrän uppgraderingen är klar. Din blogg ska inte påverkas av uppgraderingen (menyer, etc kommer att se lite annorlunda ut förstås), men din blogg ska vara intakt och tillgänglig under hela uppgraderingen.

Du kan logga in på din blogg precis som vanligt här: http://skolbloggen.se/wp-login.php

Matte från verkliga livet; Om en blogg tar i snitt 18 sekunder att uppgradera, och det på skolbloggen.se finns 3261 bloggar och upggraderingen startade 14.00 på onsdagen, när är uppdateringen klar?

Category: Dag för dag med skolbloggen.se       

27 Comments Already

 1. Mats skriver:

  hej
  har precis försökt skapa konto men det har inte kommit något bekräftelsemail.
  hur lång tid tar det innan det kommer?

 2. Mats Eriksson skriver:

  hej.
  ursäkta… skrev precis inlägg om hur lång tid det tar innan bekräftelsemail kommer efter att reggat ett nytt konto…
  svaret är ca 10 min.. fick precis mailet så vv ignorera tidigare inlägg.
  tack mvh mats

 3. Hej,
  Jag försöker att skriva lägga in ett nytt inlägg i vår blogg men det går inte. Det blir ingen text när jag skriver. Vad beror det på?
  MVH
  Elisabeth

 4. Hej!
  När ska skriva ett inlägg på bloggen så ser jag inte vad jag skirver. Men när jag trycker på ”publicera” så syns det. Vad är fel?

  Filip

 5. Hej,
  Det enda jag kan tänka mig är att den läsare du har (Internet Explorer, Firefox, Safar, Google Crome, mfl) inte ”gillar läget”. Du kan prova att starta om den, du kan prova att tömma temporära internetfiler (”cache”), eller en annan läsare än den du upplever problemet i.

 6. Jag har upptäckt att när jag skriver blir textfärgen vit, eftersom texten syns när jag markerar fältet jag skrivit i. Hur får jag texten att bli svart så jag ser vad jag skriver? Jag kan heller inte infoga bilder längre. Varför går inte det?

  MVH
  Elisabeth

 7. Jenny Ivarsson skriver:

  Jag kan inte skriva något inlägg (eller ladda upp ngn bild) i min blogg! Texten blir vit – vad har hänt?? Hur kan detta åtgärdas? Vad är fel?

  MVH Jenny

 8. Jenny Ivarsson skriver:

  Jag kan inte skriva eller publicera något på min blogg – och det är så vilken dator jag än använder. Det måste vara något mer allmänt som har hänt – Ja Elisabeth: Det är vit text, för den syns då man markerar den på publiceringssidan.

 9. Hej, Jag har testat det ni skriver men kan inte få fram det fel ni beskriver. Jag har provat Firefox & Safari i Mac, Internet Explorer 8 i Windows XP. Kan ni ge lite mer information om vad du inte ser, hur ni gör, gärna steg för steg.

 10. Ps: noterade just att en ny version av WordPress redan släppts, det tyder på en del buggar man snabbt vill fixa. Vi läser in denna i helgen.

 11. Tack, kanske är problemet borta efter helgen 🙂
  Trevlig Valborg!

  Elisabeth

 12. Hej,
  Jag har tyvärr fortfarande problem med att inte se vad jag skriver. Jag står på Nytt inlägg, visuell och texten syns då inte när jag skriver. Jag kan fortfarande inte heller lägga in bilder.
  Jag hoppas verkligen på hjälp.
  Elisabeth

 13. Rosendal3c skriver:

  Hej, har samma problem som alla ovan. Texten syns inte och inga bilder går att ladda upp. Har försökt på skolans och hemmets datorer som alltid fungerat förut. Just nu fungerar det inte att göra inlägg – trist tycker barnen i klassen och deras föräldrar.
  HJÄLP!!!

 14. Håkan Nilsson skriver:

  Har samma problem som anmälts av andra. Kan inte se texten när jag väljer redigering av sidor och inlägg. Ser ingen text om jag skapar en ny sida.

 15. Vi har fått svar från många användare nu, att i Internet Explorer uppträder problemet, och lösning är att välja ”Kompabillitetsvy” i verktygs menyn.

 16. Lena Ländin skriver:

  Texten syns fortfarande inte när jag publicerar inlägg och jag kan inte hitta ”kompabilitetsvy” i verktygsmenyn. Tips? Hjälp?

 17. @Lena: Hej, nej, jag vet ingen annan lösning än att just välja kompabilitetsvy i menyn, alternativt använda en annan browser (Firefox, Google Crome, Safari, etc).

 18. Helena Åslund skriver:

  Hej, jag har skapat en användare men fick aldrig det mail som man skall använda sig av för att aktivera kontot (pga att jag skrev fel mailadress förmodligen).
  Vart kan det ha tagit vägen och hur gör jag nu för att aktivera vår blogg?

 19. @saxnas89 Jag ser dig som en aktiv användare så jag antar att problemet löste sig till slut.

 20. Späckhuggaren skriver:

  Hej!
  Vi har just startat och kommit igång med en blogg. Nu har föräldrarna till våra elever lämnat kommentarer men de syns inte om vi inte loggar in och går in på hantera kommentarer… Hur ändrar jag det? Vi vill att alla kommentarer ska vara synliga för alla så att eleverna kan gå in och se att de har en mottagare på det som skrivs.
  Tacksam för svar 🙂

 21. @spackhuggaren Detta är en funktion som förhindrar skräppostning som tyvärr invaderar Internet med all möjliga former av erbjudanden, och ibland helt obegripliga länkar.

  Därför finns denna funktion som gör att alla inlägg som görs, måste godkännas manuellt 1:a gången personen ifråga kommenterar (e-postadress). Senare kommer deras kommentarer att visas utan att du måste godkänna dessa.

 22. späckhuggaren skriver:

  Tack för ditt svar!
  Då förstår jag/vi hur det fungerar!

  Om vi skulle vilja starta flera undersidor på vår sida, hur fungerar det då? Försökte, men kunde inte lägga ut info på den ”nya” sidan… Finns det nån instruktion för hur det fungerar nånstans, så jag kan lära mig?

  Tack på förhand!

 23. @spackhuggaren Problemet med WordPress är att det nästan finns FÖR mycket information så att det känns övermäktigt. Ett sätt är att prova sig fram för att uppnå resultatet man vill uppnå. Sen finns det flera forum, t.ex Svenska Worpress. Det finns också ganska gott om nybörjarguider hur man kommer igång.

 24. Nathalie skriver:

  Hejsan!
  Jag hittar inget forum eller någon supportadress, så jag blir tvungen att skriva här.

  1. Vart vänder jag mig med frågor om skolbloggen?
  2. Om jag skriver en kommentar står det att epostadressen inte publiceras. Men när jag har skrivit något så finns mitt namn och epostadress svagt tonat på alla kommentarer efter det. Går det att lösa?
  3. Stämmer det att det inte går att använda webreader på skolbloggen?
  4. STämmer det att jag inte kan ändra storleken på WPCumulus, utan att det anpassar sig efter kolumnens bredd?

  Vänliga häsningar
  Nathalie

 25. Helena Malm skriver:

  Hej.
  Behöver hjälp med ett gammal konto jag har här, jag trodde denna var stängd eftersom jag avslutade kontot när jag insåg att man inte kunde stänga bloggen så ingen annan kom in. Jag hade fel och behöver nu radera bloggsidan.
  Kan du hjälpa till.
  Mitt namn då var Helena Malm (lanternansky)

 26. 1. http://skolbloggen.se/groups/skolbloggense/ är en plats du kan fråga på, sen finns det både svensk och internationella wordpress forum man kan fråga på.

  2. Den typen av inställningar ligger i temat du har valt. Antingen finns där en inställning, eller också är det helt enkelt så att det tema du har valt fungerar så.

  3. Vet inte, skolbloggen.se är en standard WordPress med ett antal tillägg, så det borde fungera.

  4. Jag tror att det är så ja.

 27. Helena; ditt konto finns och är aktivt, likaså din blogg. Om du har glömt dina inloggningsuppgifter kan vid inloggningsrutan begära om att återställa lösenordet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *