8,288 bloggar, 15,490 användare

Sveriges största & bästa bloggplattform för skolan!

Sidräknare och statistik

En del frågor vi får rör hur man kan visa en lite sidräknare som visar hur många besök sidan har haft. Det finns en mängd olika alternativ och jag nöjer mig med att här ha en länk till en Google-sökning.

När du har valt en räknare du gillar så får du en sk. HTML-kod som du behöver klistra in på din blogg för att den ska visas.

Gå in på din bloggs administrationssida, klicka på ”Utseende” i menyn till vänster och sedan på ”Widgets”. Om du inte kan klicka på Widgets eller inte kan lägga till en ny Widget beror det på att det tema (utseende) som du har valt till din blogg inte stödjer Widgets, välj i så fall ett annat tema.

Dra-och-släpp Widgeten som heter ”Text” till en meny i höger-kanten. Klicka sedan på den Text-Widgeten och klistra in din HTML-kod – klart!

Google analytics

Google har en mer avancerad tjänst där man inte visar för sina besökare hur många som har besökt sidan utan koncentrerar sig på att ge dig en mängd olika analysverktyg för att se vad dina besökare har läst mest, m.m.

Att aktivera Google Analytics är mycket lätt. Först registrerar du ett konto här, sedan kopierar du ditt ID-nr som finns i koden som du ska kopiera. Den ser ut så här; ”UA-#######-#”. Klicka sedan in på din bloggs administrationssida och klicka på ”Inställningar” i menyn till vänster, och sedan på ”Google Analytics” och klistra in din kod där – klart!

Det tar upp till ett dygn innan Google uppdateras och du kan titta på din statistik.

Category: Arbeta med inlägg och sidor       Taggar:, , , ,

9 Comments Already

  1. Sara Ahlin skriver:

    Hejsan, jag vet att detta inte är rätta stället att be om support, men jag kan inte kommentera eller lägga in något inlägg i supporterkanalen, eller något av de andra alternativen.
    Mitt problem är att jag trodde mig ha rätt lösenord till min blogg, men hade glömt och tryckte på ”glömt lösenord”. Fick då en länk till min mail, men får inget nytt lösenord… Vad gör jag för fel? Mvh Sara

  2. Jenny Aldrin skriver:

    Kan fortfarande inte lägga till nya användare. Länken som skickas till e-post adressen går inte att öppna!

  3. Vi uppgraderar version av skolbloggen inom några dagar, då ska ditt problem lösas hoppas jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *