8,357 bloggar, 15,008 användare

Sveriges största & bästa bloggplattform för skolan!

Skolbloggen.se uppgraderad

Strax innan skolan startar och lärare och elever kan börja upptäcka skolbloggen.se så uppgraderade vi WordPress & BuddyPress till senaste version.

Hela dagen har undertecknad kämpat med att få det hela att fungera, vilket det inte gör ännu fullt ut (1:a sidan visar inte aktiviteten, vem som bloggat vad, etc).

Vi drog en hel del lärdomar och förhoppningsvis ska nästa uppgradering bli strulfri (dom tidigare uppgraderingar vi har gjort har ju fungerat problemfritt…).

Category: Dag för dag med skolbloggen.se       

3 Comments Already

 1. decembertjej skriver:

  Jag har dels en bugg som jag behöver hjälp med – och dessutom finns det fortfarande ingen film under det avsnitt som skall vara klickbart under ”Video Så fungerar det”. Kommer det någon sådan?

  Nåväl – vad gäller buggen så har jag idag upptäckt att om man skapar flera bloggar till samma användarnamn så kommer man bara åt panelen till den sist skapade. Så är det för mig i alla fall. Jag har idag skapat en blogg i vilken jag ska visa mina elever hur man kan skriva en enkel läslogg i en blogg. Men så fort den var skapad kom jag inte åt panelen till min första blogg.

  //Maria

 2. Hej Maria!
  Videon är inte tillverkad än och det beror nog på kombinationen semester och scen-skräck av undertecknad 🙂 Din video var ju riktigt bra annars – får vi använda den? Men, annars ska jag ta tag i detta omgående – lovar!

  Jag skapade på min testanvändare (som är en vanlig användare på skolbloggen) en blogg till och jag kan växla mellan dessa utan problem. Jag klickar på ”Mina bloggar” uppe i menyn och får då upp mina 2 bloggar som Admin. Blir det inte så för dig?

 3. decembertjej skriver:

  Hej igen!!

  Idag fungerar det att nå min första blogg! Skönt. Igår gick det inte att nå panelen för den, utan det bara stod och tuggade i flera minuter. Däremot gick det att nå den senast upplagda bloggens panel med en klickning. Men huvudsaken är att det fungerar 🙂

  Vad gäller filmen så får du självklart använda min. Den är kanske inte ”heltäckande” – men den kanske kan underlätta för en nybörjare i alla fall 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *